Postbud bliv på din hest

Hvis man som openSUSE-bruger benytter Mozilla Thunderbird til at håndtere sin post, er man hægtet lidt bagud hvis man benytter den version der findes i distributionens bibliotek, der er en 3.0.1.x. Det betyder at man i en del tilfælde ikke kan benytte de nyeste versioner af de mest nødvendige tilføjelser.

Jeg har prøvet at hente den nyeste fra Mozilla-Danmarks side, men det er ikke til at få til at køre på grund af rod med Xulrunner bibliotekerne.

Det har irriteret mig en del da jeg under openSUSE 11.2 benyttede en Thunderbird, der direkte var hentet fra Mozilla-Danmark. Ved opgraderingen foretog jeg dog springet fra 32-bit og til 64-bit og dette her er rent faktisk den første gang jeg er stødt på problemer der er relateret til dette.
Grunden til at jeg den fjerne dag i det forrige årtusinde flyttede min post fra PMMail over over til Thunderbird og er blevet her, skyldes Thunderbirds multiplatform-kapabilitet.

Men da man allerede er ganske godt tilfreds med KDE4, kunne man jo så få den lidt flippede ide at rykke det hele over på KDE PIM. KDE PIM består af : Akregator, KAdressBook, KMail, KOrganizer, Ktimetracker, KNotes, KAlarm, Akregator, KNode, KonsoleKalendar, Kando og Kontact som platformen der samler det hele. Ikke mindst fordi at jeg allerede benytter KNotes, KNode og Akregator.
Umiddelbart ser det hele da også fint ud og de stabilitetsproblemer jeg stødte på ved vores første sammenstød for en håndfuld år siden, ser for det meste ud til at være en saga blot.

Til at håndtere information har KDE PIM fået en ny backend, ved navn Akonadi server. Denne har nogle ganske fine takter, men det er her at problemerne begynder. Jeg har nemlig fået et behov for at synkronisere både kontakter og kalender med min GMail-konto – der igen synkroniseres med min N900. Der er plugins i udvikling, men der er lange udsigter til at de bliver brugbare, både til kalender og kontakt. Migreringen foregår så smertefrit som det er muligt, ved hjælp af værktøjet KMailCVT, der kan migrere din post fra de mest gængse programmer.

KMail dog bliver ligesom Thunderbird lidt langsom i betrækket, når den skal jonglere med e-post fra de sidste femten år – ikke den store gevinst her. Det er genialt at man kan oprette filtre igennem et e-brevs kontekstmenu, men efter en tyve stykker crasher programmet hvis man forsøger dette. Selvom KAdressBook uden problemer har kunnet importere alle kontakter fra Thunderbird, er det åbenbart ikke lige sådan at få adgang til disse fra KMail. Det ser ud til at være et udbredt problem.

Da Kontact begyndte at crashe ved hver anden opstart, begyndte jeg at overveje om jeg i det hele taget skulle flytte over. Det ville ikke være det store problem da konti i KMail var sat til ikke at slette brevene på POP3 serverne. Da jeg så fik ideen om at kaste et stykke blik på openSUSE Factory bibliotek, fandt jeg en Thunderbird 3.1.6 med sprogpakker. Haps, den gamle Thunderbird var hurtigt udskiftet med den nye. Her var det bare at slå de tilføjelser til som den gamle havde slået fra og i løbet af fem minutter var der synkronisering med både Google Calendar og Contacts.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

9 − 9 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.