WinSyv

Så blev Windows syv lukket ud og det med fuld lavprofil. Nu havde MS da også gjort sit forarbejde, især igennem deres RC1 frigivelse og de kunne derfor spare en del på selve frigivelsesshowet af privatbrugerudgaverne. Jeg var selv en af dem der hentede RC1 og må da sige at WinSyv allerede dengang gav et betydeligt bedre indtryk end Windows Vista som undertegnede hurtigt døbte McVista – et navn systemet har levet ganske godt op til.
I modsætning til McVista er WinSyv ikke en refleksredning, WinSyv er ikke blevet kastet sammen weekenden over og derfor er det et betydeligt bedre produkt. Microsoft fortsætter endda trenden med at rykke drivere ud fra Level0 – en meget betænkelig måde at presse mere ydelse ud af systemet på (En tanke som MS først fik i forbindelse med deres OS/2 engagement men som de først fik realiseret med NT4), da det meste af byrden for at skabe et stabilt system dermed bliver lagt over på de skuldre der udvikler driverne.
Bortset fra det så ser det ud om om at designerne har kigget KDE2/KDE3 dybt i øjnene – brugergrænsefladen er kort sagt mere appelerende, næsten brugbar.
Men jeg må sige at når min WinSyv RC1 næste år løber ud, indkøber jeg næppe en licens. Derimod vil jeg nok nærmere bruge de 40Gb der så bliver ledig til en gammel favorit, nemlig HaikuOS, der på det tidspunkt forhåbentlig er ved at være modnet så meget, at systemet er kommet i Beta-test.
WinSyv er på mange måde det mest behagelige bekendskab jeg har haft med Windows-verdenen siden Win3.11 – men jeg skal den anden vej.

Nu vil jeg så håbe at TV-Avisen ligeledes afsætter ti minutter til når næste version af Ubuntu eller openSUSE her om kort tid bliver udsendt, for på et punkt vil jeg give Nikolaj Sonne ret – der findes noget der er meget bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

16 − fifteen =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.