Lad mig fortælle dig en historie

Engang imellem kommer trangen jo over en og man må simpelthen snuppe sig en lille eBog. Det har med skiftende mobiltelefoner også været en skiftende fornøjelse, fra Maemo, over Android og nu SailfishOS.

Et ganske udemærket bud på et lydbogslæseprogram er Sabas. Programmet søger efter lydbøger i folderne “~/Audiobooks” og “~/Documents/Audiobooks”.  Kopier lydbogen, mp3 filer og billede af omslaget, ind så den ligger i egen seperat folder og kan således have et vilkårligt antal bøger.

Det Sabas ganske enkelt gør er at programmet holder styr på hvor langt man er kommet i de forskellige lydbøger som man har liggende på enheden.

På den første side fremvises en liste med de bøger som Sabas har fundet i Audiobooks folderne.

Sabas cover på hjemmeskærm
Sabas cover

Sabas bibliotek
Sabas bibliotek

Når Sabas har fundet en lydbog, bruges navnet på folderen til at skabe en label, der kan omdøbes, hvis det passer sig, via den til bogen tilhørende pull down menu. Engang imellem kommer trangen jo over en og man må simpelthen snuppe sig en lille eBog. Det har med skiftende mobiltelefoner også været en skiftende fornøjelse, fra Maemo, over Android og nu SailfishOS.

På den første side fremvises en liste med de bøger som Sabas har fundet i Audiobooks folderne. Hvis der er flere billeder af omslaget, kan der også her vælges imellem dem. Det er her ligeledes muligt at nulstille tælleren og starte forfra på bogen.

Når man vælger en bog kommer man ind på bogsiden og afspilleren fortsætter automatisk bogen. Man kan pause/fortsætte oplæsningen (Hvilket også er cover actions), hoppe en fil frem/tilbage eller hoppe 10 sekunder frem eller tilbage.

Sabas afspiller igang med Jan Guillous Øje for Øje
Sabas afspiller igang med Jan Guillous Øje for Øje

Træk-ned menuen for bog i Sabas bibliotek
Træk-ned menuen for bog i Sabas bibliotek

Via træk-ned menuen kan man hoppe til en specifik lydfil , hvis man har det ønske. En anden og ganske brilliant funtionalitet er tidsindstilling, der pauser oplæsningen efter et foruddefineret tidsrum. Især genialt hvis man får lyst til at høre en lille historie ved sengetid, eller i løbet af natten.

Sabas afspil udvalgt lydfil
Sabas afspil udvalgt lydfil

Sabas Tidsindstilling
Sabas Tidsindstilling

Sabas er et lille program der bedst kan beskrives som en afspiller med indbygget bogmærke. Denne simple opgave udfører Sabas på fornemmeste vis og er blevet en meget værdifuld tilføjelse til arsenalet og mon ikke at man skulle se nærmere på at få listet en dansk oversættelse ind i systemet.

Sabas er at finde på Jollas eget officielle marked, hvortil der endnu ikke er en hjemmeside baseret brugergrænseflade.

Henvisninger:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 + 1 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.