Jolla-nyt

Jolla har haft travlt de sidste par dage og har spyttet en del pressemeddelelser ud. I stedet for at behandle dem særskilt har jeg valgt, på bizar vis at smide det hele i samme kurv.

For at kunne overholde den tidsplan der var blevet annonceret medio 2013, lukke munden på en del brokkehoveder og sikkert også for at kunne nå at få del i julehandlen i hjemlandet – frigav Jolla deres første telefon med det der blev betegnet som betasoftware.

Dette stadie synes Jolla at være sikre nok på er overstået og har annonceret at med næste opdatering er beta-fasen overstået. Dette betyder også at Jolla er ved at være klar til globalt salg af Jollaen, dermed deres primære marked Asien.

Jolla annoncerer yderligere at brugere af udvalgte Android telefon modeller indefor kort til vil kunne få adgang til at hente og installere SailfishOS på deres telefoner, takket være Libhybris projektet. Det drejer sig primært om populære modeller fra Samsung Galaxy, Google Nexus og Sony Xperia serierne.

Yderligere har Jolla bakset en UI Android Launcher sammen, der skal give brugere den her specielle SailfishOS fornemmelse på deres eksisterende Android apparat.

Derudover har Jolla knyttet alliancebånd til to andre mindre Finske firmaer, i forbindelse med at skabe alternative “The Other Half” (TOH) muligheder. Det drejer sig om Rovio, der skabte Angry Birds og tøjmageren Makia. En TOH er mere end bare en farvet bagside til en telefon. Den kan også indeholde atmosfærer/temaer, lyd, musik og video. Hvilket giver rig mulighed for at alle tre firmer kan brande sig.

Makia Other Half (Jolla pressefoto)
Makia Other Half (Jolla pressefoto)

Rovio Angry Birds Other Half (Jolla pressefoto)
Rovio Angry Birds Other Half (Jolla pressefoto)

Den tredje alliance som Jolla har annonceret er med sikkerhedsfirmaet F-Secure. Ideen er at gøre F-Secures Younited klar til også at understøtte SailfishOS. Ideen med Younited er at samle al den data som vi spreder ud på dusinvis af udbydere i skyen. Udover Youniteds eget lager er der ligeledes mulighed for at linke ens konti hos Facebook, Picasa og Dropbox til ens Younited konto.

Henvisninger:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two × three =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.