Pletter …

Et nyt medlem af familien er ankommet, ja Spotify har endelig fået indrejsetilladelse, over vores ellers lukkede grænser.

En forældet, besværlig og protektionistisk lovgivning kombineret med at marked på kun 5,5 millioner, har gang på gang spændt ben for udenlandske tjenester som Spotify.

Men efter lange forhandlinger og en udskiftning i toppen af KODA, er Spotify nu en realitet i Danmark.

Da min primære kværn, nu om stunder, er drevet af en VIA/Centaur C3 Ezra processor, er mit skrivebord uden Spotify-klient. Derimod har jeg fundet to klienter til min N900 (Maemo 5 Fremantle) – hvilket er det vigtigste. Der er Footify, som jeg ikke har kunnet få lyd ud af, og QSpot der har vist sig at være en ganske udemærket klient og kan anbefales.

QSpot

Det første du skal gøre er at oprette dig på Spotify’s hjemmeside, hvilket nu om stunder gøres igennem folks Facebook-konto. Dernæst skal man oprette et deviceID og generere et kodeord, hvilket man skridt for skridt, bliver ledt igennem på hjemmesiden.

Når programmet er startet op, er det første man bliver mødt af – muligheden for at indtaste brugernavn (deviceID) og kodeord. Herefter kommer man ind til søgesiden, hvor der også er adgang til eventuelle spillelister.

Man kunne godt frygte at Spotify, især i et så lille land som Danmark, ikke ville være så stærke i nationale kunstnere. Men selvom der er store huller, ser det faktisk temmeligt godt ud. Ikke mindst fordi at man i rigt mål har indlemmet opsamlinger.

Det var oven i købet til at finde en god gammel kending, som de færreste kender til eller kan huske – desværre kan Spotify dog ikke diske op med den episke klassiker fra samme hånd “Åbn munden og luk øjnene“. Til gengæld fandt jeg en enkelt godbid med Det Neodepressionistiske Danseorkester – der ellers ikke er lette at spore, på trods af det spor de trak efter dem selv i deres aktive dage.

Selve afspillerdelen er ganske velfungerende og bufferhåndteringen er ganske fin i forbindelse med afspilninger over WiFi – over mobildata fungerer det nogen gange, når man lige tvinger enheden op i 3G. Til dette kan men eventuelt bruge Faheem Pervez’ 3G/2G/Dual Mode Selection Applet – der i forvejen sammen med AutoDisconnect og  Simple Brightness Applet er geniale i forbindelse med maksimering af batterilevetiden.

Opsummering:

Det er ganske fremragende at Spotify tjenesten er kommet til landet, nu er der definitivt lukket op og mon ikke også at vi i fremtiden vil se flere udenlandske tjenester indenfor vore lands grænser. De kan allerede fra første færd matche lokale konkurrenter såsom Telenors WiMP tjeneste på musikdelen, der dog også har Voddler og dermed online film i baghånden. En anden lille detalje er ligeledes at der allerede er sørget for at multimediesystemer såsom Logitech Squeezebox og Sonos Wireless Music System er understøttet, for den fulde oplevelse rundt omkring i hjemmet. Nu mangler der bare Jamendo-understøttelse af Logitech/Sonos.

Nu da Spotify selv ikke har i sinde at understøtte Maemo, er det ganske udemærket at det er gjort muligt for tredjeparts udviklere at strikke deres egne løsninger sammen og Andreas Enbacka’s QSpot er en ganske nobel løsning og anbefalelsesværdig afspiller. Det skal dog lige siges at der kræves et Premium abonnement for at den fungerer og kun online spillelister understøttes.

Henvisninger:

 

 

 

One thought on “Pletter …

  1. WiMP slår Spotify med flere længder. Man kan ikke leve uden deres anbefalinger når man først har prøvet. Spotify virker koldt og windows-agtigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eighteen + 12 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.