Novell SUSE Management rulles ud

Novell/SUSE har på det sidste været yderst aktive i forbindelse med udviklingen af tværdistributions pakke og distributionsværktøj – der kort sagt gør det lidt nemmere for udviklere at distribuere deres produkter til diverse samfund.

Nu har de herrer og den dame så kastet sig over en systemadministrationsløsning til enterprise Linux-miljøer – der gør det meget nemmere, billigere og mere effektivt at administrere SUSE Linux Enterprise Server og andre distributioner på tværs af fysiske, virtuelle og sky-miljøer.
Supporten inkluderer understøttelse af IA32, AMD64/INTEL64, Itanium, IBM Power og System Z Systems for både SUSE Linux Enterprise 11 SP1 og Red Hat Enterprise Linux version 4, 5 og 6.

Der inkluderes en licens til Oracle XE DBMS, hvis det er en håndfuld system eller to der skal styres. Hvis det drejer sig om et større univers, er der ligeledes understøttelse for Oracle Database 10g R2 Standard/Enterprise Edition og Oracle Database 11g.

Det der tilbydes er en let tilgængelig webbaseret administrationsbrugergrænseflade og et administrationssystem med automatiseret, omkostningseffektiv software opdatering, systemadministration, workload placement opsætning, overvågning af ydelse og fejlkilder og ikke mindst migrering. Har man som virksomhed brug for seamless at flytte fra Red Hat Enterprise Linux og til SUSE Linux Enterprise, og bevare alle data, konfigurationer, tilpassede scripts, templates og processer – så er SUSE Management ligeledes din kvinde.

SUSE Manager er baseret på administrationssystemet Spacewalk (GPLv2), der blev skabt og voksede op i Redhat regi og blev et community projekt i 2008. Idag er Spacewalk den underliggende platform for Red Hat Network Satellite. Iblandt andre bærende elementer i SUSE Manager, kan nævnes Zypp management Stack, der efter en hård fødsel, med tiden er blevet et seriøst håndteringsværktøj.

Kommentar :
Endnu engang ser det ud til at Novell/SUSE har sluppet et formidabelt produkt løs på gaden. Selvom det måske ikke helt var uventet, da det blev observeret at SUSE for en måneds tid siden uploadede kodebidrag til Spacewalk. Det ser således ud til at de følger traditionen og bidrager med en masse fin ny kode til moderåren.

Siden at det nu er et Enterprise produkt skal man punge ud for at få det fulde featuresæt. Priserne for tillægsmodulerne er som sædvanligt vævet ind i et net af forvirring og kan eventuelt ses hos den danske forhandler Liga.

Henvisninger:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 × five =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.