Lidt vægelsindet kviksølv

I tidernes morgen gemte jeg manuelt versioner af mine projekter. Senere lærte jeg de mest basale CVS færdigheder, der lige gjorde mig istand til at benytte en CVS-server på mit eget intranet.

Da der så kom en lang periode hvor mit vigtigste arbejdsredskab var en moppe, gik det hele i glemmebogen.

Da behovet atter dukkede op til overfladen, var det logisk at gå videre med SVN – ofte beskrevet som : „CVS done right”.

Det lykkedes dog aldrig rigtigt at komme ind under huden på SVN. Jeg fik sat en server op at køre på intranettet, som jeg kørte Netbeans SVN plugin op imod – hvilket dog kørte ganske udmærket. Af en eller anden bizar grund lykkedes det dog aldrig at få det til at køre ordenligt med sikre forbindelser. Hvilet gør at at jeg ikke helt har været vild med at bruge det udenfor egen brandmur og derfor kun har gjort det en enkelt eller to gange.

Nu er jeg så begyndt at kigge lidt efter Qt-Creator og der er SVN-understøttelsen ikke ligefrem den bedste. Derimod er Git-integrationen lige i skabet, da det meste af Qt-bevægelsen benytter Git. Desværre er Git ikke lige sådan at fatte for bønder og siden at jeg kommer fra landet ….. Tjaaa – der må jeg sige at min fatteevne åbenbart er flyttet ind i en etværelses med låg.

Derfor har jeg da også kigget på et alternativer, som for eksempel Bazaar – der nok ser lovende ud, men som jeg af en eller anden grund ikke kan forlige mig medarbejderes – det er rent subjektivt og mange er sikkert glade for systemet.

Derimod passer Mericurial mig ganske fint selvom systemet fra brugerens synspunkt er meget lig Git. Mercurial beskrives ofte som en Git med en forståbar snitflade. Alene det at man har valgt at døbe filnavnet på selve værktøjet »hg” (under henvisning til det periodiske system), er ganske sympatisk.

At jeg så har opdaget at Qt-Creator rent faktisk har Mecurial understøttelse, når man støder på hg-repositories gør bare det hele endnu bedre. Så er det kun når der skal oprettes et nyt repository, at der ganske kort skal rodes rundt i en terminal.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

three + seventeen =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.