Mine oplevelser med Maemo PR-1.2 – del 2

En pudsighed ved Maemo er, at der tilsyneladende kun bliver taget backup af de WiFi-forbindelser du konfigurerer. Konfigurationen af eventuelle mobil pakkedataforbindelser forsvinder. Hvilket man opdager når man flusher enheden med ny firmware.

For de fleste har dette næppe nogen betydning, da den så sandsynligvis ”defaulter” til den opsætning, som det leverende telefonselskab har indoktrineret telefonen med. Men har man skiftet telefonudbyder eller har købt eller fået enheden udenom disse kanaler er det lidt irriterende, omend en detalje da det er ganske let at ændre den standard Telenor Internet forbindelse til noget der virker, for de fleste.

Selvom der findes et flash-værktøj til Linux, havde jeg ikke helt nerverne til at benytte det til at opgradere til PR1.2 og jeg foretrak derfor stadig at benytte Nokias PC-suite. Efter at have lokaliseret en ledig MS-Windows maskine jeg kunne få lov til at benytte, prøvede jeg jævnligt at opgradere, men PC-suite kunne ikke finde nogen opgradering. Det var derfor en process der ialt kom til at tage nogle uger. Samtidigt væltede det ind med efterretninger fra andre brugere der havde opgraderet.

Der er næppe foretaget det vilde med basissystemet, da det er den sidste hårbold før MeeGo tager over. Dog er der en del programmer der kører på PR1.1, som ikke nødvendigvis kan køre på PR1.2 – så noget er der foretaget i userland. Måske i forbindelse med overgangen til Qt.

Som noget nyt i Maemo PR1.2 er Qt-4.6 en del af extras-devel repo. Hvilket er starten til den egentlige overgang fra GTK+ og til Qt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

20 − twenty =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.