Er Google blevet ond ???

Der har været en masse ballade i forbindelse med at Google ved en “fejltagelse” har indsamlet hundredvis af Gigabyte af metadata på WiFi-hotspots igennem deres biler og cykler – som de sender rundt for at kortlægge og affotografere verden – i et forsøg på minutiøst at kortlægge verden til brug i deres Maps produkter. Data de har været nødsaget til at slette.

Der har ligeledes været mange forskellelige fortolkninger af deres motiver til at gøre dette. Men hvis man ser lidt nøgternt på det så kan du hvis du kortlægger WiFi-hotspots i for eksempel en by og holder dette sammen med et geografisk kort af byen – med en ganske fin nøjagtighed bestemme din position – hvis du har en enhed med WiFi-kapabiliteter, men som ikke har GPS. Det kan for eksempel være en bærbar, Internet Tablet eller mobil.

Til dette formål er indsamling af SSID’er ikke helt nok – da disse let kan ændres. Det er dog betydeligt mere sjældent at folk ændrer MAC-adressen på deres hot-spot/router/accesspoint (sædvanligvis kun ved udskiftning af udstyr), derfor er disse mere pålidelige informationer.

Jeg kunne godt forestille mig at Google har fusket lidt med dette og har kørt nogle forsøg. Om de så har forsøgt at liste det ind af bagvejen eller om det bare er en softwarestump der har forputtet sig i det image eller de opdateringer de distribuerer til deres biler og cykler, er ikke til at sige. Så vidt jeg husker er der allerede firmaer der på et mere lokalt plan der tilbyder sådanne betalingstjenester på den anden side af den store andedam. Forskellen er bare at alt hvad Google gør – gør de globalt.

Jeg tror dog at kommer til at vare en rum tid før Google tør nævne dette igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five × 5 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.