Clojure – et nyt programmeringssprog – Foredrag man 15. marts 18-21

DKUUG inviterer alle til Lau B. Jensens foredrag om Clojure mandag den 15. marts 2010 klokken 18:00 – 21:00 i det sædvanlige M4 på Fruebjergvej 3, 2100.

Clojure er et relativt nyt programmeringsprog der udfylder en unik niche ved både at være en Lisp og ved at være bygget til JVM’en. I kraft af sin unge alder er Clojure specifikt designet til at udnytte adskillige tråde og kerner samtidigt, uden at påføre udvikleren unødvendig kompleksitet. Clojure har på radikal, dog stadig pragmatisk, vis adopteret de funktionelle paradigmer hvilket, kombineret med Lisps naturlige simplicitet, giver enkle, robuste og effektive programmer på en brøkdel af den plads som imperative sprog behøver. I dette indlæg vil jeg gennemgå de grundlæggende principper bag Clojure, samt demonstrere den unikke tilgang til fler-kerne programmering.

Lau Bjørn Jensen er Indehaver af Best In Class, et konsulentfirma hvis primære fokus er software udvikling i Clojure. Best In Class ligger også hjemmeside til en programmerings blog der modtager over 60.000 besøgende hver måned. Lau Bjørn Jensen har startet og drevet arbejdet med ClojureQL siden dets undfangelse i 2008. ClojureQL er en database DSL til Clojure, der sætter udvikleren i stand til at arbejde med databaserer uden at forlade Lisp syntaksen, og samtidigt benytte afvikle koden på en vilkårlig database-type.

Deltagelse er gratis for alle DKUUG og SSLUG medlemmer samt muligvis andre samarbejdende foreninger (listes senere). Alle andre skal betale 50,- i entre.

Tilmelding emailes til tilmeld @ dkuug.dk med angivelse af medlemsskab.

Adressen http://findvej.dk/fruebjergvej3,2100 har ca. 200 gratis parkeringspladser, ligger tæt på Ryparken S-togs station og er handikapvenligt.

(Kilde : DKUUG)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nineteen − four =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.