MeeGo comes to life

Sidste år afslørede finske Nokia først en teknologialliance med amerikanske Intel og senere på året, at Nokia ikke havde tænkt sig at satse på Android men istedet for på deres egen eksisterende Linux distribution til deres high-end enheder. Siden da har de forsøgt at sælge tanken om endnu en mobil Linux distribution til mobile enheder, men på trods af anstrengelserne for at tiltrække udviklere til platformen er det Android der er rendt med overskrifterne.

Nu er Nokia så endnu engang ude og annoncerer sammen med Intel at de nu på Linux-siden slår pjalterne sammen med Intel og smelter Maemo sammen med Intels Moblin Linux under navnet MeeGo, der skal udgøre en fælles base. Den association jeg får af navnet er en ti år gammel Bronson Pinchot TV-serie.

Som udgangspunkt er MeeGo rettet imod alle de mindre mobile enheder lige fra smartphones og til Netbooks over multimedia enheder til TV og ligeledes på flere hardwareplatforme, deriblandt Intels Atom. Derfor har man også valgt at lade Nokias Qt være motor på denne strækning. Projektet skal udvikle sig under The Linux Foundations neutrale vinger.

Det forventes at den første udgivelse af MeeGo vil blive i andet kvartal 2010 og de første enheder vil se dagens lys senere på året. Der er endnu ikke afsløret andre partnere, men det skulle komme i løbet af de næste uger.

Henvisninger :

(Kilde : MeeGo.com)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 − one =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.