NRK standardiserer på OpenOffice kontorpakken

NRK vil fra og med den første marts, efter mange år med Microsoft Office, gå over til at benytte OpenOffice på alle maskiner og dermed er ODF for alvor kommet ind i varmen på NRK. OpenOffice vil være standard kontorpakke på alle produktionsmaskiner, Macs og terminalservere.

Det er en konsekvens af en regeringsbeslutning for IT-standarder i den offentlige sektor, side år:

I det såkaldte “Referansekatalog for for IT-standarder i offentlig sektor” beskrives hvilke krav de stilles for udveksling af information imellem den offentlige sektor og landets borgere / den private sektor. Blandt andet skal statslige hjemmesider overholde HTML 4.01 (W3C 1999)/ XHTML 1 (W3C 2000), ikke redigerbare dokumenter benytte PDF 1.4 – 1.6, PDF 1.7 (ISO 32000-1) eller PDF/A (ISO 19005-1) og redigerbare dokumenter benytte ODF 1.1 (Oasis, februar 2007).

Da NRK har virkelig store mængder data der dermed skal konverteres har NRK fået dispensation frem til marts måned, blandt andet skal stationens videomateriale konverteres til H.264.

Da man ikke er blinde for den mangelfulde ODF understøttelse i Microsoft Office for Windows og manglende ODF understøttelse i Microsoft Office for MacOS, vil man i de næste par uger forsøge at finde ud af hvor mange medarbejdere der kan flyttes over til OpenOffice.

Dermed vil alle NRKs 850 Apple-maskiner og en stor andel af deres Microsoft Windows maskiner få installeret OpenOffice i de kommende uger. Til læsning af e-post har man valgt en knapt så aggresiv indgangsvinkel og benytter Outlook WebAccess adgang til deres eksisterende Microsoft Exchange-server løsning.

De sidste par måneder har NRK testet de nye konfigurationer på NRK P3s redaktion på Tyholt og deres teknologichef er overrasket over hvor let det er gået, der har ikke været nogen alvorlige problemer. De problemer der har været har primært været grundet VBA scripts i dokumenter.

NRK har valgt vanille udgaven af OpenOffice for at der ikke er forskelle i versionerne på de forskellige platforme.

(Kilde : NRK)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five − 5 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.