Øget efterspørgsel på kursus for superbrugere i OpenOffice i danske kommuner

Danske kommuners øgede interesse for OpenOffice giver mangel på viden blandt superbrugere i kommunerne.

Som en konsekvens af den øgede interesse og brug for viden om forskelle mellem alternative kontorpakker har IT Quality i samarbejde med kursusleverandøren og distributøren Liga Distribution skabt og nytænkt superbruger-kursus, der skal give deltageren en grundig gennemgang af OpenOffice’s fire grund-applikationer – Writer (tekst), Calc (regneark), Impress (præsentation) og Draw (tegning).

Kurset henvender sig til ansatte i kommunerne, der jævnligt bruger proprietære kontorpakker i deres arbejde, og som ofte er dem der i kraft af deres superbruger-status vejleder kollegaer i det daglige arbejde ved pc’en.

OpenOffice erstatter typisk proprietære kontorpakker og i en periode kan der være to anvendte kontorpakker i kommunens systemer. Det betyder, at det er nødvendigt at tilegne sig viden om, hvordan OpenOffice kan arbejde så gnidningsløst sammen med eksisterende kontorpakker som muligt.

Stor interesse i kommunerne
”Det har været en stor fornøjelse at opleve, at vi har ramt midt i markedet. Der har vist sig et stort behov for videreuddannelse inden for OpenOffice. Det må jo betyde, at det har vundet indpas i rigtig mange miljøer – nogle kommuner vælger OpenOffice på grund af økonomien i applikationen – andre ser det som en mulighed for at frigøre sig for lidt for snærende leverandørbånd. Vi som forhandlere er glade for at kunne tilbyde denne valgmulighed for flere af vores gode kunder og er stolte af at præsentere det første gennemarbejdede superbruger-kursus til kommunerne.” Udtaler Mads N. Madsen, direktør i IT Quality.

OpenOffice får stor betydning for andre åbne løsninger
”Den interesse vi ser for OpenOffice giver nogle naturlige og spændende nye muligheder for en lang række af de leverandører og samarbejdspartnere der arbejder professionelt med åbne løsninger. Der har i lang tid været en nonsens diskussion om modenhed af åbne løsninger, men når nu kommunerne for eksempel har oplevet alle de fordele der er ved OpenOffice, så skaber det muligheder og efterspørgsel for at introducere andre åbne løsninger, der også byder på spændende nytænkning med kunden i centrum – og i det her tilfælde vil det være borgernes oplevelser af service og sparede skattekroner!” Siger Bjarke Alling, direktør i Liga Distribution.

Kontaktinformation
For yderligere information – kontakt venligst:

Mads Nørgaard Madsen, Direktør, IT Quality
Mobil: +45 2811 1592

Bjarke Alling, Direktør, Liga Distribution
Mobil: +45 4013 9105

###

Om IT Quality
IT Quality A/S blev stiftet i slutningen af 1998 af erfarne IT-folk med mange års branchekendskab. Virksomheden var oprindeligt et konsulenthus med speciale i Microsoft- og Novell-løsninger. IT Quality A/S er flere gange blevet belønnet med priser senest i 2005, hvor firmaet blev kåret som IT-Gazellevirksomhed af dagbladet Børsen. Vores medarbejderstab er steget støt i takt med firmaets vækst. Kemi og kompetence er nøgleord for alle ansatte i firmaet.

Om Liga
Det er Liga Distributions mission at være en central og synlig aktør i markedet for entreprise open source samt tilknyttede forretningsområder, således at Liga Distribution kan være et fyrtårn og et videnscenter for producenter og forhandlere. Denne mission søger vi gennemført gennem distribution af produkter, specialist, salgs- og teknisk uddannelse samt alliancer med forhandlere til levering af løsninger over for alle typer slutkunder. Vores forhandleres kunder omfatter alt fra private virksomheder til offentlige myndigheder og naturligvis uddannelsessektoren.

Henvisninger:

(Kilde : Presswire Aps, Liga Distribution ApS)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

6 + 13 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.