Tiden går og klokken slår tik-tak-tik-tak – pludselig er der gået to årtier

KDE er i dag et kæmpe Open Source projekt, der har til formål at give et frit og let tilgængelig uniformt skrivebordsunivers.

Oprindeligt var KDE specifikt rettet imod UNIX-verdenen. Dette er ikke tilfældet mere, selvom UNIX stadig har den primære opmærksomhed. Idag er KDE oversat til 80 forskellige sprog og findes foreløbigt til platformene : Linux, *BSD, Solaris, MacOS og Windows.

Fundamentet er Qt-toolkittet, tilføjet en kop KDE-optimeringer og derpå er selve skrivebordsmiljøet bygget.

Oven på denne pakke findes der myriader af programmer, der kan dække langt de flestes behov, både i jobsituationer og i privaten.

Kølen til K Desktop Environment (KDE) blev strakt i 1996 af Matthias Ettrich. Han var studerende ved Eberhard Karls Universitetet i Tübingen og han var træt af den udprægede inkonsistens der herskede på UNIX-skrivebordet. Der var stort set ikke to programmer der fungerende på samme vis eller som kunne snakke ordenligt med hinanden. Hvilket resulterede i at KDE 1.0 blev sendt på gaden, den 12 juli 1998.

De primære aktiviteter er i dag, stadig centreret omkring tysk jord. Det efterhånden anselige KDE-samfund, kan i dag prale af over 1800 frivillige, spredt over hele kloden.

I anledningen af jubilæet er bogen “20 Years of KDE” blevet sluppet løs i det tyske landskab, under CC-BY-SA licensens vinger. Her fortælles historien om KDE og ikke mindst KDE samfundet, fortid, nutid og fremtid.

Henvisninger:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

19 + 17 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.