Pingvin på GXT152

Nu er det tid til at få indkøbt en ny mus, den gamle trådløse Logitech har efterhånden en del år på bagen og er slidt i mere end bare kanterne. For et par år siden måtte det trådløse tastatur lade livet og nu er tiden kommet til at den trådløse mus gør det samme. Nu skal det hele være med ledning.

Da der ikke ligefrem er overflod i pengekassen faldt jeg, efter ganske kort tid, over en såkaldt gaming mouse fra Trust. Trust er kendt for at fremstille billige plastic dimser til den prisbevidste bruger og den valgte mus er absolut prisbillig med sine 130 kroner.

Thrust GXT152
Thrust GXT152

Kassen den kommer i, ligner noget som en mus til den tredobbelte prise kunne finde på at dukke op i til en galla-præmiere i 1970’erne. Trust selv kalder det for en såkaldt gaming mouse, men det bliver der mere and bare sået tvivl om i de fleste anmeldelser og på trods af at den kan køre med 800, 1200, 1600 og 2400 dpi.

Musen er udstyret med de sædvanlige to museknapper, med et hjul placeret imellem dem. Hjulet kan bedst beskrives som præcist, der giver associationer til larvefødderne på en tysk Tiger II kampvogn. På venstre side er der i forlængelse af hinanden placeret en fremad og en tilbageknap og på toppen en knap der kan skifte opløsning på musen.

Den er lille, bred og plasticagtig. Beklædt på top og sider med et tyndt lag gummi, der føles ganske behageligt og er udformet på den sædvanlige aerodynamiske ergonomiske vis. Ledningen er behagelig lang, pakket ind i rød nylon og USB stikket er robust. Inde midt i musen har Trust strikket en lille anordning sammen med en trefarvet lysdiode, der således oplyser musens top, ryg og sider på en herlig Predator agtig måde. Det ikke bare ser godt, men fortæller hvilken opløsning musen kører i :

  • 800 = slukket
  • 1200 dpi = grøn
  • 1600 dpi = blå
  • 2400 dpi = rød

Opløsningen kan skiftes via den allerede nævnte oplyste knap på toppen, alt efter hvilken opgave musen skal benyttes til og det
fungerer ganske udmærket.

Hvis den imod forventning nægter, kan det være nødvendigt at installere xbindkeys. Når det er gjort køres følgende i terminalen :

xbindkeys --defaults > $HOME/.xbindkeysrc

Dette opretter xbindkeys standard konfigurationsfil, der er mere end rigelig for at få de sidste knapper på musen til at fungere.

Dernæst er det bare at tilføje xbindkeys til autostart, hvilket gøres i Systemindstillinger->”Opstart og nedlukning”->Autostart. Dernæst tilføj program, hvor der indtastes xbindkeys, der trykkes OK og sagen er bøf.

Sidste ord

Til prisen er det en ganske fremragende mus og den fungerer ganske udemærket med KDE skrivebordsmiljøet og ser ganske festlig ud i mørket. Det at skift af opløsning går fuldstændigt hen over hovedet på drivprogrammet, gør hele arrangementet til noget nær en leg.

Henvisninger:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

ten − one =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.