Gummersbach går openSUSE

Ovenpå roderiet med München, hvor det offentlige er ved at evaulere deres ti år med Linux. Ser det ud til at Open Source revolutionen ganske stille fortsætter i det tyske.

Gummersbach er en by med omkring 50.000 indbyggere, beliggende i det Oberbergische distrikt i Nordrhein-Westfalen. Tilbage i 2007 besluttede bystyret at udskifte sin MS-Windows programmelpark med en Linux baseret. Siden da har man i Gummersbach lige så stille været igang med at migrere det offentliges computerværk. I modsætning til München, har man dog her valgt en “lokal” standard Linux distribution, nemmerlig den tyske openSUSE.

Det man simpelthen gjorde var at man istedet for at indkøbe nye Windows-maskiner, erstattede de gamle udrangerede maskiner med tynde Fujitsu FUTRO klienter. Ialt 300 klienter er således indtil nu blevet erstattet på denne måde og de holdes i luften af en SuSE Linux Terminal Server Cluster, udgjort af i alt 6 Fujitsu Primergy Servere, placeret i datacenteret i Siegburg. Som skrivebordsmiljø benyttes MATE, som kontorpakke LibreOffice, til grafik GIMP, som netlæser Firefox og til post og groupware OpenXchange.

Til de mere besværlige MS-Windows programmer, for eksempel CAD-programmer, der ikke har kunnet køre tilfredsstillende på WINE, eller som man har kunnet finde alternativer til – har man måttet ty til et mix af WMWare og Citrix.

På grund af en enklere administration næsten, et betydeligt mibdre behov for vedligeholdelse, et drastisk fald i behovet for nye MS-Windows licenser, generelt mindre ressource og hardwarebehov – set i forhold til det gamle MS-Windows-system. Ja, så regner bystyret med at have sparet et fem-cifret beløb i Euro, allerede nu og de forventer at spare en del mere – primært på grund af manglende licensindkøb.

Henvisninger:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 × four =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.