Foredrag om Linux Vserver virtualisering tirsdag den 25. maj 18-21

Linux VServer er en udvidelse til Linux kernen således at man samtidig kan køre flere adskilte og forskellige userlands på den samme kerne. Derved kan man på den samme maskine på samme tid køre RedHat, SuSE, Debian, osv.

I Linux VServer er der også tænkt på sikkerheden, både imod rettigheder og imod ressource tyveri. Fx. så kan root inde i en Linux VServer gæste “maskine” ikke tilgå hardware, hverken diske, netværk eller andre devices. Man kan tilgå sit eget specielle filsystem som også kan ses fra rod “maskinen”. Derved kan man give root til mennesker man måske ellers ikke ville give det til.

Man kan også forhindre ressource tyveri, fx. kan man begrænse antallet af processer, ram og cpu forbrug. Nogle gange har man behov for at give specielle muligheder til specielle maskiner. Det kan man gøre ved at give gæste “maskinerne” capabilities så de må gøre specielle ting, fx. tilgå specifik hardware.

Under foredraget vil jeg fortælle om mine erfaringer, give eksempler og fortælle hvorfor man altid skal køre Linux VServer, også oven på anden virtualisering.

Læs mere: http://linux-vserver.org/Overview

Om foredragsholder

Jon Bendtsen er uddannet datalog fra KU og har arbejdet i 14 år med computere, de sidste 10 som systemadministrator. Jon Bendtsen har sit eget firma og kan hyres som freelance konsulent.

Om deltagelse

Deltagelse er gratis for medlemmer af DKUUG og SSLUG. Dette kan også gælde for andre foreninger, se annoncering på de respektive foreningers medlemslister eller websider. For andre er der en entré på 50 kr per aften.

Tilmelding bedes sendt til tilmeld(at)dkuug.dk per email, med angivelse af medlemskab af DKUUG, SSLUG eller anden forening, eller om man ikke er medlem af nogen samarbejdende forening.

Man er velkommen til at videresende denne invitation til andre.

Adressen http://findvej.dk/fruebjergvej3,2100 har ca. 200 gratis parkeringspladser, ligger tæt på Ryparken station og er
handikapvenlig.


Vel mødt
Arrangementsudvalget i DKUUG

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

18 − ten =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.