Nyt fra Ubuntu-dalen

Så er der nyt fra Ubunu-dalen, både den Gnome baserede Ubuntu og dens KDE-baserede halvbror Kubuntu kan nu hentes i en 9.10 udgave.

I ingen af tilfældene er der tale om noget nyt der kan ryste kontinenter, det drejer sig simpelthen bare om at to glimrende distributioner, lige er blevet en tand bedre.

I Ubuntus tilfælde er mange af de irriterende småting som brugerne nominerede i forbindelse med “100 paper cuts” initiativet netop blevet rettet – indtil videre er over halvtreds rettelser blevet tilføjet. Ligeledes har Ubuntu Software Center fået en større overhaling og er blevet endnu bedre – dette er ved at blive en helt trend iblandt tidens distributioner. Derudover er Ubuntu One blevet integreret som en fast komponent i skrivebordsmiljøet. Ubuntu One er en betegnelse for lang række services der simplificerer sikkerhedskopiering, synkronisering og deling af filer, noter, kontakter og lignende.

Nyhederne i Kubuntu er blandt andet et nyt installationsprogram og forbedret pakkehåndtering, Ayatana Integration og Message Indicator, forbedret KDE / OpenOffice integration, nye widgets til sociale network, forbedret mulighed for brugerindstillinger, forbedret GTK+ integration og et nyt fikst Mozilla Firefox installationsprogram.

Henvisninger:

(Kilde : Kubuntu.Org/Ubuntu.Org) foss_nyhed
2009-10-29 21:12:31 Indhegn skrivebordet og få mappevisning – i KDE stil Fik lige et nyhedsbrev ind af døren – vore venner hos Stardock lancerede tidligere på måneden en skrivebordsudvidelse til Windows (XP,McVista,WinSyv), der gør det muligt på skrivebordet at organisere indhold i såkaldte fences. De beskriver et fence (hegn) som et tegnet skyggeområde (semitransparent) på skrivebordet, med en label på. Dette fence kan flyttes rundt og størrelsen kan ændres vilkåligt og indeholde filer og ikoner.

Umiddelbart lyder det fikst, umiddelbart lyder det som noget jeg er stødt på før – to ord : Widget, Mappevisning – hmmmmmm.

Den grafiske brugergrænseflade på WinSyv ligner en blanding af KDE2/3 og MacOS-X – denne tilføjelse gør billedet næsten komplet. Med WinSyv + Fences får man idag næsten samme muligheder og oplevelse som med en KDE 4.3. Jeg ved dog godt hvad jeg stadig vil foretrække, når det kommer til stykket

Problemet med disse tilføjelser, under Windows, er bare at de traditionelt er meget ressourcekrævende. Fences findes i en gratis personlig udgave og i en Pro udgave som er en del af Stardock Object Desktop.

Henvisninger:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two × 2 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.