Den store erobrer

Til OSCD09 lagde jeg mærke til at Konqueror var temmelig brugt iblandt KDE-folket. Det spekulerede jeg lidt over på vej hjem og fik da også søgt lidt på statistikker over hjemmesidelæsere. KDE Konqueror rangere temmeligt langt ned på listen, gerne med en andel på under en procent. Google Chrome sluger til sammenligning gennemsnitligt imellem to og tre procent i disse statistikker. Det kan så skyldes at de sider KDE-folk frekventerer som regl ikke går så meget op i markedsandele.
Desværre findes der endnu ikke et Xmarks plugin til Konqueror, vi håber dog og prikker jævnligt til Xmarks, men i bedste fald har det lange udsigter – da den del ganske er styret af hvilke markedsandele hjemmesidelæserne har. Det er blandt andet denne mangel, der har afholdt mig fra at benytte Konqueror, mere end bare en gang hver anden måned som hjemmesidelæser. En anden ting er de problemer plugin-problemer som min nuværende version af Konqueror har – hvilket blandt andet betyder at jeg er afskåret fra en del af de rædsomme Flash animationer og applikationer. Animationerne og glimmeret kan jeg sagtens leve uden – desværre benyttes Flash også til menuer, film og billedfremvisning og det er naturligvis altid disse der ikke fungerer, hvilke er lidt ærgeligt. Sjovt nok virker de uden i problemer i Mozilla Firefox. Derfor falder annonceringen om, at hjemmesidelæsersiden af Konqueror i fremtiden vil få høj prioritet af udviklerne, vel sagtens på grund af Dolphins tilstedekomst, i rigtig god jord. Konqueror trænger til en kærlig hånd.
Indtil openSUSE 11.2 om et par uger dukker op, har jeg dog tænkt mig at benytte Konqueror som min primære hjemmesidelæser. Til den tid vil jeg så tage situationen op igen, forhåbentlig har Konqueror set nogen forbedring. Jo flere der bruger Konqueror og som sætter sine fodaftryk i statistikkerne, der tilsyneladende, på trods af de ekstreme usikkerheder, stadig har stor betydning – jo bedre understøttelse.
Jeg husker et rygte om at Konqueror ville adoptere WebKit motoren (WebKit er en fork af KHTML motoren som Konqueror i øjeblikket benytter), det håber jeg passer, da Apple Safari hjemmesidelæseren der nærmest kan beskrives som WebKit flagskibet, efterhånden har vundet vis udbredelse.

Henvisninger:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

four × one =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.