Hjerneløst sendes grønthøsteren afsted ….

Jeg har placeret et par bannere på mine hjemmesider, et fra The Linux Counter Project og et
fra Tug Uptime Project – egentligt uden noget specielt formål, andet end at vinke med flaget.

Her i nat opdagede jeg imidlertidigt at det sidstnævne ikke er blevet opdateret i et stykke tid.
Min lokal server (alnok – opkaldt efter noget allergi håndkøbsmedicin), faktisk med Rank = OFF. Det et noget der sker når en maskines statistik ikke er blevet opdateret i femten dage.

Fejlen blev dog hurtigt fundet, jeg havde simpelthen i et anfald af forårsrengøring slettet Uptime klienten. Sådan går det når man i et anfald af desperation under jagten på fri plads, hjerneløst sendes grønthøsteren afsted. Det gælder på ens hjemmeserver såvel som i samfundet.

Og nu en lille omtale af et par, måske glemte, projekter :

The New Linux Counter Project

Dette lille festlige projekt er en videreførsel af det oprindelige Linux Counter projekt, der startede for sjov. Ideen er at Linux brugere, kloden rundt, registrerer sig selv på denne side. Dernæst hentes et script, der hiver informationer ud fra maskinens proc system, og uploader dem til LiCo serveren, der så igen generer statistikkerne. Formålet er at samle statistiske basis data til, at kunne give et kvalificeret estimat på det globale antal af Linux brugere.

Jeg har selv sat LiCo scriptet til at køre som et cron job, en gang om ugen. På den måde skulle informationerne gerne være nogenlunde acceptabelt opdateret.

Tugs Uptime Project

Formålet med TUP er at oparbejde en historik med største oppetid. Oppetid, er tiden imellem – ja nedetid. Kort sagt den tid din maskine står tændt. Siden de fleste maskiner slukkes jævnligt, oftest om natten, er det primært en sport for servere.

Det hele er stillet op som en konkurrence, hvor maskinen med den længste oppetid er den store nørde ost.

Man deltager ved at oprette en konto på serveren og henter en klient, der sender information omkring oppetid til serveren.

Også i denne forbindelse har jeg måttet ty til et cron job, sådan at oppetiden bare er nogenlunde opdateret – vel det er den to gange i døgnet.

For dem der har ambitioner om at gå efter guldet … tjaa, det er et lille projekt der kræver lidt dedikation. I skrivende øjeblik var top tre som følger :

  1. NETDOOR – SunOS 5.7 (i86pc) – 10 years 11 month 13d 1h 53m 54s
  2. NIDOSAUR – SunOS 5.6 sun4u – 7 years 11 month 25d 22h 18m 25s
  3. ARION – Debian Linux 2.6.18-6-486 (i686) – 5 years 0 month 13d 23h 9m 37s

God fornøjelse …

Henvisninger:

 

 

Uptime project
Uptime project
LiCo - The New Linux Counter Project
LiCo – The New Linux Counter Project

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

fifteen + 6 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.