Ready for lift off

Finske Jolla slipper om kort tid deres første bud på en smart-telefon på gaden. Udover at understøtte Qt og HTML5 programmer. understøtter den også Android programmer via Myriads Alien Dalvik kompatibilitetslag. Det er sandsynligvis sidstnævnte Android kompatibilitet der skal bære læsset indtil indfødte Qt-baserede SailfishOS programmer kan bære læsset.

Om det skyldes at Myriad Alien Dalvik direkte bliver udelukket fra Google Play, der ellers er standard markedet for Android programmer her i vesten, eller om det bare er en politisk beslutning fra Jolla side, er ikke til at sige. Jolla har dog valgt at satse en hel del på det asiatiske marked, hvor det primært er de alternative Android markeder der dominerer. Ifølge analytiker Benedict Evans er det for eksempel i Kina kun seks procent af de installerede Android programmer som kommer fra Google Play. Hvorimod  markeder som Tencent App Gem, Baidu App Store og AppChina stod for 72.6 procent.

Vi således har indtil videre hørt fra Jolla at de har valgt at satse på de alternative Andoid-markeder og via fotos af prototype telefoner , er F-Droids markedsprogram da også blevet observeret. F-Droid indeholder dog kun FOSS programmer, hvilket for de fleste brugere og udviklere ikke er nok.

Nu har Jolla annonceret et partnerskab med russiske Yandex og dermed understøttelse af deres Yandex.Store, der indeholder omkring de 85.000 Android applikationer, både frie og købe programmer med marked-understøttelse af 37 sprog.

Jolla har også for ganske få dage siden åbnet Jolla Harbour for tilmelding af både udviklere og SailfishOS programmer, hvilket er blevet lidt af et tilløbsstykke i Jolla fællesskabet. Jolla Harbour giver via en webgrænseflade udviklerne rig mulighed for at håndtere deployerede programmer og følge lidt med i statistikkerne for egne programmer og generelle statistikker for programmer fra fælleskabet.

Jolla Harbour Dashboard
Jolla Harbour Dashboard

Som det ses er det overordnede design og dele af funktionaliteten på plads.

Som en sidste tilføjelse har Jolla ligeledes annonceret at de vil udskibe deres telefon med Nokias HERE teknologi. Dette betyder blandt andet at Jolla’en som standard vil benyttes Nokias HERE kort teknologi.

Henvisninger:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

19 + fifteen =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.