Novell igen-igen

Novell igen-igen Som nogen nok ved er Novell efter flere forvarsler blevet opkøbt.

Det blev Seattle-baserede Attachmate der løb af med prisen. Attachmake startede med terminalemulatorer og har senere udvidet forretningen med en del sikkerhedsrelaterede netværksteknologier til virksomheder.

I modsætning til de rygter der fløj omkring for nogle få måneder siden vedrørende WmVare-handlen så ser det ud til at Novell forbliver i nogenlunde et stykke.
Dengang var WmVare kun interesseret i SUSE Linux delen – resten skulle angiveligt sælges som skrot. Grunden til at dette kunne få folk op af stolene var at Novell, efter mange års retslig strid endelig havde fået genindfanget de fleste rettigheder til UNIX.

Men Novell har haft en del økonomiske problemer og har reelt været sat til salg det sidste år til halvandet, hvor de også har været inde i en mindre slankeprocess. De har dog på intet tidspunkt fraveget deres sædvanlige kundesky tilgangsvinkel til forretningen – det er vel næsten gået hen og er blevet et varemærke.

Prisskiltet lyder på i alt 2,2 milliarder US-dollars, hvilket nogenlunde svarer til 12 milliarder danske kroner.

Men, og der er naturligvis altid et men – Novell har nemlig i årenes løb samlet myriader af patenter og rettigheder – hvoraf mange strækker sig ind i en del andre firmaers kerneforretninger, deriblandt Oracle, IBM og Microsoft.

Sidstnævnte har lavet sit træk, da de igennem CPTN Holdings LLC har snablet over 800 patenter og andre småting for omkring 2,5 milliard danske kroner. Det er sandsynligvis et defensivt træk, der skal lukke den ladeport som Novell ellers havde åbnet.

Men det er ikke til at vide om de har fået mere med – det er trods alt en ganske anseelig sum penge.

Det kunne være rettigheder til Mono og Moonlight, der er delvist frie genimplementationer af Microsofts kerneteknologier .Net og Silverlight. Men man kunne også tage sølvpapirshatten på og spekulere i patenter og rettigheder til UNIX. De opkræver jo licenspenge fra en del fabrikanter af Android-telefoner og vil måske udvide denne forretning.

Og det vigtigste af alt : Hvilken betydning har det for openSUSE Linux ??

Vil de på Oracle-vis skrotte udviklingsmodellen og dermed openSUSE, eller vil de fortsætte og disse produkter i deres eget produktkatalog og bibeholde openSUSE som udviklingsplatform ?

Det eneste der er blevet antydet er at de vil beholde SUSE og sandsynligvis holde disse produkter adskilt fra Novell-delen. Betyder dette de skiller Linux-produkterne fra de andre og lader disse køre videre (openSUSE,SLES og SLED) ? blog

Share This:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

13 + 20 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.