Shell Programmering tirsdag d. 6. april 18-21

DKUUG inviterer alle til Donald Axel’s foredrag om shell-programmering.

Sted: lokale M4, Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 Kbh Ø

Om foredraget

Som alle ved er det lidt besværligt at bruge kommandolinien, men den er nødvendig – der er et text-interface til alle computerens funktioner.

Shell scripts er måden, computeren startes op på, og shell script findes – med andre navne – på alle computere (også Apples Mac etc. selv om Apple ikke var meget for at vise det i de tidligere MacIntosh systemer).

Shell scripts får små utilies til at blive nyttige funktioner, forudsat at man repræsenterer data med et tegnsæt, som forstås af alle applikationer.

Shell script kan bruges til monitorering, prototyping og til at konfigurere en portabel oversættelse (compilering/make/autoconf), til automatisering af drift, og de kan også med lidt snilde bruges til permanente applikationer som fx. temperaturovervågning, som vi vil bruge som eksempel. Vi kommer ind på bash, awk (gawk), cut and paste, netværk, Perl, SQL og andre shell tools.

Efter et oplæg og forslag til øvelser er der frit slag med spørgsmål og diskussion.

Om foredragsholderen

Donald Axel er uddannet cand.mag. i musik og engelsk, og har taget et enkeltfag indenfor datalogi på cand.merc studiet på Handelshøjskolen og har arbejdet med IT siden fremkomsten af de første PC’er. Han har bl.a. skrevet en terminal-emulator for Svejstrup & Lillelund og Bording Data, han har undervist i programmering og systemadministration hos SuperUsers fra 1996 til 2003, sidenhen været systemadministrator hos RUC og er tidligere formand for DKUUG.

Om deltagelse

Deltagelse er gratis for medlemmer af DKUUG og SSLUG. Dette kan også gælde for andre foreninger, se annoncering på de respektive foreningers medlemslister eller websider. For andre er der en entré på 50 kr per aften.

Tilmelding bedes sendt til tilmeld@dkuug.dk per email, med angivelse af medlemskab af DKUUG, SSLUG eller anden forening, eller om man ikke er medlem af nogen samarbejdende forening.

Man er meget velkommen til at videresende denne invitation til andre.

Adressen http://findvej.dk/fruebjergvej3,2100 har ca. 200 gratis parkeringspladser, ligger tæt på Ryparken station og er handikapvenlig.


Vel mødt
Arrangementsudvalget i DKUUG

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

four × 4 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.