My Nokia Open 2010

Det var et hyggeligt arrangement, der begyndte med indskrivning. Efter en kort introduktion var det nordmanden Knut Yrvin, der stod for aftenens første session, der omhandlede både Nokias fortid, men også fremtid. Nokia er et firma, for hvem skift i strategi og produkter ikke er fremmed. Det er nok ikke alle der ved at Nokia lagde ud med at fremstille gummiprodukter, deriblandt gummistøvler og først langt senere gav sig til at fremstille mobilenheder.

Opkøbet af Trolltech, for et par år siden, blev af mange mødt med undren. Men har senere vist sig at være ganske velovervejet, især set i lyset af det seneste MeeGo-eventyr. Qt-frameworket er langsomt men sikkert, ved at blive udbredt – ikke bare på skrivebordet igennem miljøer som KDE og applikationer som Google Maps – det sker især i forbindelse med indlejrede og mobile enheder. Tanken er at give en fremtidig mulighed for at skifte fra at være en hardwarespecifik virksomhed og til at være en softwareorienteret virksomhed.

Dernæst var der en kommerciel orienteret gennemgang af Nokias fremtidige planer af den danske produktmanager Niels Kjelstrup, som jeg tror at det hedder på dansk – der især var kommercielt og MeeGo orienteret. Håndteret på den rigtige måde, kan det hurtigt blive et ret spændende træk.

MeeGo er navnet på et nyt fælles Linux-eventyr med Intel, der skal være en mobil/indlejret Linux-distribution, baseret på basissystemet fra Moblin og Nokias Qt-framework, formodenlig med Maemos look’n’feel, der ikke er så langt fra Moblins. Men det finder vi ud af når de første previews kommer dumpende i løbet af foråret. MeeGo bliver nemlig den kommende Maemo 6.

Dagens højdepunkt var dog for mig, præmieoverrækkelsen i udviklerkonkurrencen – der gav undertegnede en Nokia N900 og en mindre sum penge, når vi engang når til det. Som præmiering for en synopsis til Maemo 5 og denne lille enhed som denne lille komsammen var til ære for.

Der var to konkurrencer – en udviklerkonkurrence hvor hovedpræmien var en N900 og femtentusinde kroner – der blev vundet af en gruppe på tre der havde flikket et program sammen der via et P2P socialt netværk gjorde udveksling af musik muligt. Efter devisen at det er igennem vore venner og bekendte at vi finder ny musik.

Konkurrence to gik ud på at skrive en synopsis med en god ide til et program til N900, hvor præmien var en N900 og femtusinde kroner og der var blevet udvalgt to vindere. Den ene var en GPS-aware kalender, der regner ud hvor lang transporttid man skal bruge fra udgangspunktet til mødestedet og fortæller en, hvornår en skal af sted og gør en opmærksom på hvis der er en aftale som man ikke ville kunne nå.

Undertegnedes ide går ud på at man ud fra selve opskriften kan generere en indkøbsliste, i stedet for enkeltvis at udvælge ingredienserne. Nu hvor man allerede er så godt i gang med at sammenkøre ting og sager, kan den hægtes på en ernæringsdatabase og så har man en glimrende støtte til en eventuel diæt, med kalorieindtag, kulhydrater og så videre. Som en tilføjelse til dette kunne man jo lige så godt udnytte de forbindelsesmuligheder en mobilenhed giver og gøre det muligt at invitere og annoncere over sociale netværk, tekstbeskeder og e-post.

Efter en klemme med flæskesteg og en liter ølbajer var der lige en halvtime til tre kvarter, hvor Thomas Hartmann gik nørder med en gadget fetish og facebook generationen på klingen.

Herefter blev det tid til en gang Bounce, et udmærket spil jeg siden har installeret på min nye mobilenhed, til en stille sang – hvorefter kursen blev sat imod den nærmeste metrostation.

Mon ikke at jeg i løbet af en ganske kort tid får strikket en linie eller to sammen om den lille ny.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

13 − twelve =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.