DKUUG inviterer alle til Lau B. Jensens foredrag om Clojure

Tid: mandag den 15. marts 2010 klokken 18:00 – 21:00
Sted:Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 Kbh Ø, lokale M4 – det sædvanlige lokale

Lau B. Jensen skriver:

“Clojure er et relativt nyt programmeringsprog, der udfylder en unik niche, ved både at være en Lisp-dialekt og ved at være bygget til Java Virtual Machine (JVM). I kraft af sin unge alder er Clojure specifikt designet til at udnytte mange tråde og kerner samtidigt, uden at dette påfører udvikleren unødvendig kompleksitet. Clojure har på en radikal dog stadig pragmatisk vis adopteret de funktionelle paradigmer, hvilket, kombineret med Lisps naturlige simplicitet, giver enkle, robuste og effektive programmer på en brøkdel af den plads som imperative sprog behøver. I dette indlæg vil jeg gennemgå de grundlæggende principper bag Clojure, samt demonstrere den unikke tilgang til fler-kerne programmering.

Lau Bjørn Jensen er indehaver af Best In Class, et konsulentfirma, hvis primære fokus er på software udvikling i Clojure. Best In Class lægger også hjemmeside til en programmeringsblog, der modtager over 60.000 besøgende hver måned. Lau Bjørn Jensen har startet og drevet arbejdet med ClojureQL siden dets undfangelse i 2008. ClojureQL er et database DSL (domain-specific language) til Clojure, der sætter udvikleren i stand til at arbejde med databaserer uden at forlade Lisp syntaksen, og samtidigt afvikler koden på en vilkårlig database-type.”

——————-

Deltagelse er gratis for medlemmer af DKUUG og SSLUG. Dette kan også gælde for andre foreninger, se annoncering på de respektive foreningers medlemslister eller websider. For andre er der en entré på 50 kr per aften.

Tilmelding bedes sendt til tilmeld(add)dkuug.dk per email, med angivelse af medlemskab af DKUUG, SSLUG eller anden forening, eller om man ikke er medlem af nogen samarbejdende forening.

Man er velkommen til at videresende denne invitation til andre.

Adressen http://findvej.dk/fruebjergvej3,2100 har ca. 200 gratis parkeringspladser, ligger tæt på Ryparken station og er handikapvenlig.

——————-

Andre kommende arrangementer:

Tor 25. mar 18-21 Franz Buemann: Brug af Typo3 CMS (Content Management System)

Tir 6. apr 18-21 Donald Axel: Shell programmering
Lør 17. apr 10-17 Install fest, Linux, BSD, Solaris, mm.
Tir 27. apr 18-21 Asbjørn S. Tønnesen: XEN (http://xen.org/)

Tir 11. maj 18-21 Asbjørn S. Tønnesen: DRBD (Distributed Reliable Block Device)
Tir 25. maj 18-21 Jon Bendtsen: Linux Vserver (http://linux-vserver.org/)

Man 7. jun 18-21 Jon Bendtsen: NUT (Network UPS Tools)
Man 21. jun 18-21 Lightning talks – Submit your proposal to arr(add)dkuug.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

four × two =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.