He shoots, he scores – and the crowd goes absolutely bananas…..

I forbindelse med en promo-tur hos en række aviser, har man naturligvis gået ham lidt på klingen med hensyn til en manglende Flash understøttelse i den lille ny iPad – noget som Apple er blevet kritiseret meget for. Men Stevie er åbenbart tilbage på toppen da han tilsyneladende kom med svaret : “We don’t spend a lot of energy on old technology.”

YES – der guffede du lige et bonuskirsebær – endnu en grund til at indkøbe en iPad.

Han har nemlig helt ret i kritikken nemlig at det er alt for ressourcekrævende og et potentielt sikkerhedsmæssigt ormehul. Derudover skal det ikke være nogen hemmelighed at jeg ikke ligefrem er daglig MS-Windows bruger – hvilket betyder at jeg alt for godt kender til de problemer som man kan støde på med en flash-player der er en eller flere revisioner gammel og som langt fra er optimeret til platformen.

Ofte bliver Flash også brugt steder hvor det er fuldstændigt unødvendigt. I forbindelse med video applikationer er det en OK multiplatform løsning – men her tilbyder HTML5 allerede en næsten tilsvarende funktionalitet. Dog er problemet at allerede nu mens HTML5 er i draft er der splittelse i forbindelse med hvilke videoformater der skal understøttes – da det indtil videre er optil browserfabrikanten hvordan det skal gøres så længe video-tagget bliver håndteret.

Det indtil nu foretrukne format h.264 er nemlig på teknologisiden baseret på hundredvis af patenter – hvilket for eksempel Mozilla.Org ganske naturligt har meget svært ved at sluge og de har da også med Firefox satset på Ogg Theora der kun indeholder ét royalty-frit patent. I midten har vi sjovt nok Microsoft der kontrollerer midten af ringen og hvis favorit er det marginaliserede Silverlight – der stort set kun bruges på koncernens egne hjemmesider. blog

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 × five =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.