Hmmmm – telekommunikationspakken

Hmmm, ved ikke om det bare er mig der har haft forstyrrelse i mine TV-modtagerforhold, men jeg har ikke set denne begivenhed nævnt med så meget som et eneste ord. Faldt over den fordi at jeg lige har uploadet min understrift til valg.piratpartiet.dk, sådan et det danske Piratparti nu er en underskift nærmere at blive betragtet som valgbart.

Men det undrer mig ikke da den officielle danske kurs det sidste årti, primært har været et svække den danske forbrugers rettigheder.
Piratpartiet kalder det en stor politisk sejr (senere i hans indlæg kalder Ole Husgaard det det ganske vist for et kompromis) – så langt vil jeg ikke gå men nærmere kalde det for en afværget retslig katastrofe, da det stadig giver mulighed for at lukke for en forbrugers internetadgang, under henvisning til økonomiske hensyn. Nu er brancheforeningerne bare tvunget til at gå via retsalen. Selvom det givet vis er en stor torn i øjet på en branche der det sidste årti har haft lovgivernes accept til deres krig imod forbrugeren. En branche der i det store og hele er gjort overflødig af den teknologiske udvikling.
Ligesom resten af banden vil jeg også rette en stor tak til Christian Engström og hans to assistenter (Erik Josefsson og Henrik Alexandersson) der har lagt en meget stor arbejdsindsats i denne sag. Det har lige fra dag et været en kamp op af bakke imod brancheforeningernes lobbyister hvis primære beskæftigelse har været at overbevise politikerne om at, hensynet til retssikkerheden ville koste dem alt for mange penge – med den logiske konklusion at man derfor skulle anse folk for skyldige indtil de måske kunne få lov til bevise deres uskyld. blog
2009-11-10 01:18:32 Rødovre Kommune indfører OpenOffice For nyligt skiftede Lyngby-Tårbæk kommune MS-Office ud til fordel for OpenOffice Novell Edition på deres kommunale skoler, hvilket resulterede i et voldsomt pres fra Microsoft Danmarks side.

OpenOffice har tilsyneladende visse vira-karakteristika da det åbenbart smitter, nu er det Rødovre der er blevet inficeret, ialt 1.100 IT-medarbejdere kan se OpenOffice installeret på lige fod med MS-Office 2003 på deres maskiner. Ud af de 1.100 havde over 900 brugere fået installeret OpenOffice alle i løbet af formiddagen.

Skiftet sker primært for at løse et problem der eksisterer imellem kommunens system til elektronisk dokumenthåndtering (ESDH) og den eksisterende kontorpakke – mere specifikt MS-Word 2003, der engang imellem resulterer i datatab når flere dokumenter var åbne samtidigt. MS-Office 2003 er i den grad forældet og man havde derfor valget imellem at opgradere til MS-Office 2007 eller vælge et alternativ. Ud af de ialt 1.475 administrative it-brugere, drejer det sig omkring de 700 brugere – der interagerer med ESDH systemet.

Da en opgradering af MS-Office alligevel ville knække integrationen med ESDH systemet og da kommunen bruger PDF som slutdokumentformat, hvilket OpenOffice fra begyndelsen kan eksportere til, samt licensmæssigt er en hel del billigere – var sagen klar.

Så når en medarbejder opretter et nyt dokument fra ESDH-systemet, vil OpenOffice-Writer nu automatisk starte op med en skabelon, der svarer til medarbejderens valg i ESDH-systemet.

Indtil videre vil kommunen benytte sig af de to kontorpakker parallelt. De erfaringer det giver vil danne baggrund for om Openoffice kan bruges i større eller mindre grad end nu.

I modsætning til Lyngby-Tårbæk kommune har Rødovre Kommune valgt standardudgaven af OpenOffice i version 3.1.0.

(Kilde : Business.dk, version2.dk)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

twenty − 14 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.