Novell giver openSUSE Community mere medbestemmelse

Novell giver openSUSE Community mulighed for medbestemmelse i forbindelse med udvælgelse af opdateringer til repo.

Indtil nu har det suverænt været Novell der har bestemt hvilke opdateringer der skulle tages med i openSUSE Linux repositories. Udvælgelsesprocessen har kørt internt i Novell, uden nogen som helst indblanding fra openSUSE Community.

Fra openSUSE 11.2 vil et panel bestående af tre openSUSE Communty medlemmer og to repræsentanter fra Novell, stå for dette – for det meste da, da det kun gælder almindelige pakkeopdateringer. Med sikkerhedsopdateringer er det nemlig stadig Novell, der bestemmer suverænt. For at lukke huller så hurtigt som muligt skal processen ikke involvere al for megen parlamenteren frem og tilbage. Hvilket gør at de naturligvis er lidt påpasselige på denne front og stadig holder hunden i kort snor. openSUSE udgør immervæk stadig den grundsubstans som de fleste af Novells kommercielle produkter bygger på.

Det giver dog medlemmer af openSUSE Community og derigennem også i en vis grad brugerne, en vis medbestemmelse. Hvor meget afhænger så af hvor meget Novells medlemmer sætter sig på beslutningsprocessen – det er jo stadig dem der sidder på pengekassen.

Derudover har man kigget Ubuntu lidt over skuldrene og har skåret udviklingscyklussen for en release fra 24 måneder ned til 18 måneder.
.
(Kilde : openSUSE Newsletter, Linux-Magazine)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 × 1 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.