Min bedre halvdel …

Som det efterhånden er blevet de fleste bekendt har finske Jolla præsenteret deres første bud på en SailfishOS baseret telefon. Det specielle ved denne telefon, udover dens Mer Project aner, at den både under HTML5, Qt og Android programmer (Og potentielt Nemo), er at den er modulær.

Den ene del er den normale telefon, mens den anden del kan indeholde en hardwaremæssig udvidelse. Som standard kommer enheden med forskellelige farvede covers, der ved tilslutning fortæller enheden hvilken farve det er lavet i. Dette kan denne så benytte til at ændre stemningen (Noget temaagtigt stads) og baggrunden i brugergrænsefladen.

Tanken er at tredjepartsfabrikanter skal stå for de fleste af disse udvidelser, selvom Jolla sandsynligvis nok vil stå bag flere af de basale udvidelser, om nødvendigt.

De første muligheder der dukker op i tankerne, som ønskværdige udvidelser er :

  • QWERTY tastatur – Godt til meget tekst, altså udover de sædvanlige 140 tegn beskeder.
  • Induktionsopladning – Et af de svage punkter er USB-grænsefladen.
  • Ekstra batteri – Ekstra batteritid er altid godt, især hvis den ikke kræver telefonen for opladning.
  • Gamepad – For den rigtige spilleoplevelse.

Derudover kunne man godt udvide fantasien til at omfatte et helt skrivebordsmiljø, eller drive infotainment centeret i Audien – ved at klikke telefonen fast i en dock eller som en integreret del. Kombinationen af SailfishOS og en dobbeltkernet processor, hæver enheden betragteligt over sneglefart og muliggør absolut dette.

Da det ikke ligefrem er nybegyndere der står bag – vil det der er muligt, sandsynligvis kun på hardwaresiden være begrænset af hastigheden af grænsefladen imellem de to halvdele. Er det gjort smart, vil et eventuelt drivprogram automatisk blive overført til selve telefonen, for installation og i løbet af sekunder vil den nye funktionalitet kunne være tilgængelig.

“There’s no end to the possibilities!”

Det kræver bare at telefonen sælger som varmt brød og dermed synes attraktiv for andre hardwareudviklere at producere disse udvidelser. Derfor har Jolla da også for starten gjort deres allerbedste for at få lokket nye forbrugere med på vognen og skabt de nødvendige alliancer.

Henvisninger:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

four + nineteen =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.