IT IS ALIIIVE!

Engang i tidernes morgen, eller rettere sagt tilbage i de meget tidlige halvfemsere, blev jeg optaget på Københavns Universitet. Her blev jeg for første gang udsat for en god dosis UNIX, hvilket sandsynligvis mere end et årti senere, udløste en pingvin-revolution i mit ydmyge hjem, der endte med at den dengang allestedsnærværende OS/2-elefant, blev efterlaft på en øde ø.

Det værktøj, man dengang havde til rådighed, som udvikler, var lidt mere simple end i dag.

Oftest drejede det sig om et tekstredigeringsprogram, og en kommandolinie oversætter/fortolker . Hvis man var meget heldig, kunne man fjernstyre oversætteren inde fra redigeringsprogrammet, ellers brugte man bare en selvstændig terminal til dette.
Læs videre “IT IS ALIIIVE!”

Party on Tux

Spotify er lidt af et paradox, med hensyn til platformsunderstøttelse. Officielt er der kun understøttelse af MacOSX/iOS, Windows/Windows Phone og Android/Android. Er man af en anden overbevisning er man henvist til Spotifys webbaserede flashhærgede afspiller. Som GNU/Linux-bruger står man atter med pandehåret i handskerummet. Ved forespørgsler i deres forum, efter understøttelse af andre platforme såsom GNU/Linux er svaret kategorisk NEJ.
Læs videre “Party on Tux”

Ved vejs ende for Razor-Qt

Razor-Qt milepæl version 0.6 er langsomt ved at blive klargjort. Det drejer sig primært om fejlrettelser og vil være den sidste version der bliver sendt på gaden.

Grunden til dette er at udviklerholdene bag LXDE og Razor-Qt tidligere på året blev enige om at smelte deres projekter sammen til et enkelt, da der er flere sammenfald end forskelligheder på de to projekter. Således har fokus det sidste stykke tid været på at smelte kodebaserne sammen.

Den kloge læser vil så sige, jamen LXDE bygger på GTK2 og Razor-Qt på Qt ?

Det skyldes simpelthen at man i LXDElejren mente at LXDE havde behov for at bevæge sig videre fra GTK2. Der var dog også ligeledes konsensus om at GTK3 ikke var en acceptabel mulighed. Derfor kiggede PCMan forbi Qt-lejren og startede med at portere sit udemærkede filhåndteringsprogram PCMan til Qt. Under denne process dukkede en pludselig begejstring for Qt op.
PCMan bestemte sig for at starte en fork af LXDE og portere denne til Qt. Det var en process som ikke nåede særligt langt, før ideen om at smelte de to projekter sammen, dukkede op ud af den blå luft.

Nu vil PCMan stå for porteringsarbejdet af de GTK2 komponenter der nu skal porteres til Qt.  Så længe som GTK2 stadig er nogenlunde udbredt vil Andrej står for den originale LXDE gren og sørge for at de to grene er nogenlunde lige langt i udviklingen.

Det gøres ved at plukke det bedste fra begge projekter. Indtil videre ser det meste ud til at være baseret på Razor-Qt, mens fællesskabets infrastruktur primært nok vil komme fra LXDE-Qt.

Første version er allerede til test for de indviede.

Henvisninger: