Unik chance for at møde Richard Stallman – en legende inden for GNU/Linux verdenen

Richard Stallman er manden bag Free Software Foundation og er blandt andet kendt som ophavsmanden til GNU manifestet og GNU Emacs, GCC og GDB.

Den 65-årige programmør, filosof og aktivist har dedikeret sit liv til at udbrede og praktisere åbenhed og gennemsigtighed i det digitale samfund. I særdeleshed i forhold til fri software, der giver brugeren kontrol over programmet.
Læs videre “Unik chance for at møde Richard Stallman – en legende inden for GNU/Linux verdenen”

I regn og slud – posten skal ud

Det var været lidt sløjt med indlæggene i det sidste halve års tid. Men nu er trangen til at forpeste folks liv atter vakt til live.

I foråret gik jeg hele vejen og flyttede al min post fra ClawsMail og til Kmail. Kmail er en del af KDE Personal Information Management, der udover postprogrammet Kmail også indeholder programmer som noteprogrammet Knote, adressekartoteket Kadress, kalenderprogrammet Korganizer, nyhedsprogrammet Akregator og et par andre småprogrammer. Det gode ved dette er bekvemmeligheden ved integration og muligheden for at synkronisere med en central fjerntjeneste.
Læs videre “I regn og slud – posten skal ud”

Et værelse med indsigt

Det er som regel LibreOffice der løber med al omtale når man taler om frie alternative produktivitetspakker. Men der findes rent faktisk en komplet pakke ved navn Calligra, der er tilknyttet KDE/Qt universet. Denne skjulte perle er netop lige udkommet I en ny version, nemlig version 3.0.
Læs videre “Et værelse med indsigt”