Unik chance for at møde Richard Stallman – en legende inden for GNU/Linux verdenen

Richard Stallman er manden bag Free Software Foundation og er blandt andet kendt som ophavsmanden til GNU manifestet og GNU Emacs, GCC og GDB.

Den 65-årige programmør, filosof og aktivist har dedikeret sit liv til at udbrede og praktisere åbenhed og gennemsigtighed i det digitale samfund. I særdeleshed i forhold til fri software, der giver brugeren kontrol over programmet.
Læs videre “Unik chance for at møde Richard Stallman – en legende inden for GNU/Linux verdenen”

Tvangsoverførsel til DNA-register

Der findes ikke mere privat information end den der er skrevet i dit DNA. Det er opskriften på hele din opbygning – ja, hele dit liv. Derfor er det noget af den mest eftertragtede information, her på kloden.

Den information, er landets folketing ved at gøre til en handelsvare – hvor du ikke har nogen som helst medbestemmelse i hvad den skal bruges til eller af hvem, eller om du i det hele taget skal have den indsamlet.

Hvis du på et tidspunkt har eller vil få udført en vævs eller blodprøve, vil din DNA automatisk blive sekventieret og lagret i Genomcenterets databank.

Det næste problem i dette er at vi her i landet efterhånden er verdensmestre i at benytte indsamlet data til helt andre formål, end dem som data er blevet indsamlet til. Dette gøres blandt andet ofte ved at lovgivningen formuleres så vagt, at man uden at ændre denne vil kunne bøje “fortolkningen” så meget at andre formål bliver lovliggjorte. Med tiden vil det dog sædvanligvis blive nødvendigt at tilføje nye brugsformål til paragrafferne.

Dernæst har vi i dette land en elendig historik i forbindelse med lagring og beskyttelse af almindelige borgernes data. Dette bliver fra landets top mødt med ligegyldighed.

Drivkraften bag dette forslag er landets traditionelle magtpartier. Mandaterne er allerede samlet sammen og i sommer blev der sågar ansat en direktør for det hele. Det er samtidigt lykkedes for magtpartierne at mørklægge processen. Det er naturligvis hjulpet godt på vej af pressens totale ligegyldighed overfor.

Ministeriet og sundhedsmyndighederne har ligeledes fravalgt at oplyse landets borgere om, hvordan man kan spærre for brugen af de gemte prøver i biobanker via det såkaldte vævsanvendelsesregister. Dette er dog sandsynligvis kun en midlertidig mulighed, der vil blive spærret for i fremtiden.

Nedenstående henvisning fortæller dig hvordan du kan forebygge en tvangsoverførsel til DNA-registeret.

Guiden myndighederne ikke giver dig: Sådan undgår du at havne i DNA-register

Hvordan lever man frit i et overvågningssamfund?

Tid: Onsdag d. 27. april kl. 16-18.30
Sted: GRAND TEATRET, Mikkel Bryggers Gade 8, 1460 København K
Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig

Stort set al ny teknologisk udvikling bygger på dataindsamling. Alt hvad du kan forestille af Internet of Things, dit arbejde, hvad du laver på nettet og sågar din egen krop vil fremover blive overvåget. Men hvordan finde vi balancen mellem at udnytte potentialet i dataindsamling, og sikre os mod misbrug. Hvornår bør du kæmpe imod, hvorfor, hvordan og hvor – og hvad gør overvågningen egentligt ved os?
Læs videre “Hvordan lever man frit i et overvågningssamfund?”

17-03-2016: Åbent samråd om sessionslogning

Åbent samråd med justitsminister Søren Pind om sessionslogning. Samrådet er åbent for alle og finder sted torsdag den 17. marts 2016 kl. 14.30 i værelse S-092 på Christiansborg.
Læs videre “17-03-2016: Åbent samråd om sessionslogning”

Kun crypto kan beskytte dig: NSAs overvågning af internettet

KLID inviterer til foredrag om NSAs overvågning af internettet

på Heidi’s Bier Bar, Vestergade 18, 1456 København K
torsdag den 21. maj 2015, kl 18-21

Titel: Kun crypto kan beskytte dig: NSAs overvågning af internettet Læs videre “Kun crypto kan beskytte dig: NSAs overvågning af internettet”