Unik chance for at møde Richard Stallman – en legende inden for GNU/Linux verdenen

Richard Stallman er manden bag Free Software Foundation og er blandt andet kendt som ophavsmanden til GNU manifestet og GNU Emacs, GCC og GDB.

Den 65-årige programmør, filosof og aktivist har dedikeret sit liv til at udbrede og praktisere åbenhed og gennemsigtighed i det digitale samfund. I særdeleshed i forhold til fri software, der giver brugeren kontrol over programmet.
Læs videre “Unik chance for at møde Richard Stallman – en legende inden for GNU/Linux verdenen”

I regn og slud – posten skal ud

Det var været lidt sløjt med indlæggene i det sidste halve års tid. Men nu er trangen til at forpeste folks liv atter vakt til live.

I foråret gik jeg hele vejen og flyttede al min post fra ClawsMail og til Kmail. Kmail er en del af KDE Personal Information Management, der udover postprogrammet Kmail også indeholder programmer som noteprogrammet Knote, adressekartoteket Kadress, kalenderprogrammet Korganizer, nyhedsprogrammet Akregator og et par andre småprogrammer. Det gode ved dette er bekvemmeligheden ved integration og muligheden for at synkronisere med en central fjerntjeneste.
Læs videre “I regn og slud – posten skal ud”

Hvordan lever man frit i et overvågningssamfund?

Tid: Onsdag d. 27. april kl. 16-18.30
Sted: GRAND TEATRET, Mikkel Bryggers Gade 8, 1460 København K
Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig

Stort set al ny teknologisk udvikling bygger på dataindsamling. Alt hvad du kan forestille af Internet of Things, dit arbejde, hvad du laver på nettet og sågar din egen krop vil fremover blive overvåget. Men hvordan finde vi balancen mellem at udnytte potentialet i dataindsamling, og sikre os mod misbrug. Hvornår bør du kæmpe imod, hvorfor, hvordan og hvor – og hvad gør overvågningen egentligt ved os?
Læs videre “Hvordan lever man frit i et overvågningssamfund?”

Party on Tux

Spotify er lidt af et paradox, med hensyn til platformsunderstøttelse. Officielt er der kun understøttelse af MacOSX/iOS, Windows/Windows Phone og Android/Android. Er man af en anden overbevisning er man henvist til Spotifys webbaserede flashhærgede afspiller. Som GNU/Linux-bruger står man atter med pandehåret i handskerummet. Ved forespørgsler i deres forum, efter understøttelse af andre platforme såsom GNU/Linux er svaret kategorisk NEJ.
Læs videre “Party on Tux”